همشهری آنلاین: برای پیگیری بیشتر و تسریع در فعالیتها نیاز به هماهنگی بیشتر نهادهاست. از اینرو روز گذشته نشست رصد و پایش آسیبهای اجتماعی منطقه یک برگزار شد و در حاشیهاش با حضور شهردار منطقه، معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری، نمایندگان دستگاه قضا، بهزیستی، فاتب و جمعی از مدیران شهری اعضا از برخی مکانها بازدید کردند.
تردد در پیادهراه امن
پیادهراه رودخانه مقصودبیک به مسیری برای تردد امن مردم تبدیل شده است، اما تا چند وقت پیش حضور متکدیان و معتادان مانع رفتوآمد میشد. در جریان بازدید سیدمهدی صباغ، شهردار منطقه یک میگوید: تا چند وقت پیش پیادهراه کناره رودخانه مقصودبیک تا نزدیک پل رومی به مسافت ۵/۲ کیلومتر در طول شب کاملا تاریک بود و برای همین معتادان به راحتی در این محل تجمع میکردند، اما با نصب برجهای نوری و اجرای طرحهای جمعآوری، مشکل رفع شد.
خانه آزاردهنده پلمب شد
ماموران شهرداری حق ورود به خانهها را ندارند. با اطلاع از این موضوع افراد فرصتطلب خانهها را به پاتوق اعتیاد یا زباله تبدیل میکنند و شکایتهای مردمی هم تأثیرگذار نیست. نمونهاش خانهای است که مالک آن را به انباری از زباله تبدیل کرده که با حضور مسئولان قضایی و انتظامی، دستور تخلیه و پلمب یک خانه پلاک قرمز در مسیر رودخانه مقصودبیک توسط ولیالله مهبودی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر شد.
دستفروشانی که کم شدهاند
پیادهراه میدان تجریش سالها در قرق دستفروشان بود اما در ماههای اخیر ساماندهی این محدوده از شمیران بهطور جدی شروع شده است. گرچه هنوز برخی فروشندگان در اطرافش حضور دارند، اما کسبه از شرایط فعلی راضیاند، چون تمام خیابان در قرق آنها نیست. حین بازدید محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران میگوید: بهنظرم پیشانی کار یا جبهه نخست مقابله با آسیبهای اجتماعی را در واقع شهرداری تهران مدیریت میکند.
همراهی دستگاه قضا با شهرداری
عسگر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری: در تاریخ کشور سابقه ندارد دستگاه قضا مانند این دوره در کنار مدیریت شهری باشد و تمام ظرفیت خود را در اختیار آنها بگذارد تا کارها پیش روند. در این میان در وزارت دادگستری در کنار آسیبهای اجتماعی، بحث پدیده شوم زبالهگردی هم نگرانکننده شده است، چون این پدیده شوم بستر بسیاری از زشتیهای دیگر شده و به راحتی در قاب دوربین شکار و مورد سوءاستفاده حوزه حقوق بینالملل قرار گرفته و میگیرد. راهاندازی سامانه نوماند کار با ارزشی است که رخ داد. با کمی تلاش بیشتر تهران میتواند در این زمینه الگو شود. تفکیک از مبدا بسیاری از مشکلات را کاهش میدهد.
تفویض اختیارات رئیسجمهور در موضوع آسیبهای اجتماعی
عبدالمجید رحمانی، دبیر مرکز رصد، پایش و آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران: در دولت شهید رئیسی، اصل۱۲۷ که جزو اختیارات رئیسجمهور و هیأت وزیران بود به شهردار تهران سپرده شده بود. دکتر پزشکیان هم در دولت جدید آن را استمرار داد و اختیارات رئیسجمهور و هیأت وزیران در موضوعاتی مانند اعتیاد، متکدیان، کودکان کار، حاشیهنشینی و مفاسد اخلاقی به شهردار تهران تفویض شده است. پیرو این حکم، جلسههای قرارگاه اجتماعی در مرکز رصد و پایش آسیبهای اجتماعی استان تهران برگزار میشود.
بهرهمندی از توان نخبگان در ساماندهی آسیبها
محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی دادستان کل کشور: در جبهه مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی شهرداری قرار دارد. ساماندهی معتادان متجاهر، متکدیان، مدیریت پسماند و... مخصوص امسال و سال گذشته نیست. این سیاست کلی و دائمی است و باید با جدیت دنبال شود. باید تلاش کنیم محیط را برای افرادی که استعداد برهم زدن آرامش و امنیت را دارند، ناایمن کنیم. این امر را با اقتدار پلیس و استفاده از سیستمهای هوشمند نوین میتوان رقم زد. نخبگان هم از جنبه مسئولیت اجتماعی میتوانند در ساماندهی آسیبهای اجتماعی مشارکت داشته باشند.
نظر شما